Ik ben Mathilde Kuijpers vruchtbaarheidsarts sinds 2000, ben gehuwd, heb 3 kinderen en woon in de gemeente Gemert/Bakel.

In 1990 ben ik met de opleiding geneeskunde te Maastricht gestart. Vanaf het allereerste begin sprak gynaecologie en verloskunde mij het meest aan. Met name omdat dit vakgebied de hele mens/vrouw centraal stelt, welke bovendien de verantwoordelijkheid heeft voor het mooie nieuwe leven wat zich in haar ontwikkelt.

Na op diverse plaatsen als assistent gynaecologie/verloskunde te hebben gewerkt, kreeg ik de vraag of ik een vruchtbaarheidspoli vorm wilde gaan geven in een algemeen ziekenhuis. Die uitdaging greep ik met beide handen aan. De intensieve contacten met deze groep mensen die je niet alleen medische begeleidt, maar waarbij vaak ook een belangrijk psychosociaal aspect aan de orde komt sprak mij erg aan.

Na bijna 10 jaar ben ik in een groot zelfstandig behandelcentrum gaan werken. Daar maakte ik kennis met alle vormen van donorbehandelingen en IVF/ICSI. Bovendien zag ik hoe de patiënt echt centraal kon staan en wat het betekent om aandacht te kunnen geven aan je zorgvrager. Omdat onverklaard onvruchtbaar zijn niet alleen onbevredigend is voor de patiënt maar ook voor de dokter ben ik de opleiding KPNI/Orthomoleculaire-geneeskunde begonnen. Dit is de methode van kijken naar ziekte en gezondheid die Barbara Havenith ook hanteert. In haar kliniek ga ik de uitdaging aan om met u te zoeken naar oorsprong van, wat u als patiënt noemt, het falen van uw lichaam. Samen zoeken we naar een oplossing die bij u past.

U bent alleen of samen met uw partner van harte welkom. Ook als de kinderwens nog niet meteen op de voorgrond staat, maar er daaraan gerelateerde vragen zijn zoals bijvoorbeeld cyclus problemen.

Reageren