Als gevolg van de invoering van een Europese wet op het gebied van beveiliging persoonsgegevens, worden alle e-mails met medisch gevoelige informatie verzonden middels een versleutelde e-mail.

Let op! Open zo’n e-mail binnen 30 dagen. Een beveiligde e-mail is namelijk voor 30 dagen beschikbaar. Na 30 dagen kunt u het bericht niet meer openen.

Hoe kan ik een versleutelde e-mail openen?

STAP 1

STAP 2

STAP 3

STAP 4

U ontvangt een e-mail waarop staat dat dit versleuteld/beveiligd is en dat het van ons afkomt (info@vrouwenpoliboxmeer.nl)

Klik op ‘Bericht lezen’ om dit op een internet pagina te openen.

U kunt een beveiligd bericht op twee manieren openen:

  1. inloggen op uw e-mail account met uw wachtwoord, of
  2. vraag een eenmalige (wachtwoord)code aan

Indien u in stap 2 kiest voor optie 2, eenmalige (wachtwoord)code, ontvangt u van Microsoft een tweede e-mail met een 8-cijferige code. Deze code is 24 uur geldig.
Voer deze code in op het internet scherm dat u heeft geopend in stap 2.

Na zo’n 30 seconden (Microsoft controleert intussen uw identiteit) opent uw versleuteld bericht en kunt u de inhoud ervan normaal lezen.
Let op! U dient de bijlage van een versleuteld bericht eerst lokaal te bewaren en dan pas printen of doorsturen.

Ik kan het bericht niet openen. Wat nu?

Lukt het openen van het bericht niet, dan kan het zijn dat Microsoft uw identiteit niet kan controleren. In principe worden e-mailadressen van Microsoft zelf (outlook.com) en Gmail (gmail.com) als veilig beschouwd.

Versleuteld bericht lezen op uw telefoon

Telefoons worden over het algemeen als minder veilig gezien. Microsoft controleert of er een veilig e-mail programma op uw telefoon is geïnstalleerd. Veilige e-mail programma’s zijn bijvoorbeeld Gmail, Mail van iPhone of Outlook (OWA) van Microsoft. Heeft u een dergelijk programma niet, dan adviseren wij u het bericht op een computer te openen.

Er is een nieuwe wet bescherming persoonsgegevens. Vrouwenpoli Boxmeer gaat erg zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Lees meer hierover op onze website.